top of page

CASAL I PISTA POLIESPORTIVA PER

L’AAVV ARQUES DE RUFEA

EMPLAÇAMENT :
Partida de Rufea, 34.  LLEIDA (Segrià)
PROMOTOR :
Ajuntament de Lleida    PROMOCIÓ PÚBLICA
PROJECTE  : Josep Maria Puigdemasa Hospital
DATA PROJECTE :    1999-2001-2003-2005
DIRECCIÓ :
DO    Josep Maria Puigdemasa Hospital
DE    Lluís Castelló (Aparellador)
DATA EXECUCIÓ :    1999-2001-2003-2005
COL•LABORADORS  :
ARQUITECTURA :  Marimar Diañez (Arquitecta);  Marta Buira (Arquitecta);  Mònica Rosinach (Arquitecta);  Xavier Gómez (Dibuixant)
ESTRUCTURA :   Robert Brufau i Ass. SL (Arquitectes)
TIPOLOGIA : Pavelló Poliesportiu i Casal Partida
SUP. CONSTRUÏDA :     875 m2

 

L’edifici es troba al bell mig de l’horta de Lleida, pròxim al riu Segre i a uns 2Km. de la ciutat en direcció ponent. El tipus de vegetació dominant a l’entorn són els arbres fruiters, que s’extenen com un pla continu de diversos colors i tonalitats segons l’època de l’any.

 

Es tracta d’un edifici multifuncional com a equipament de barri amb ús esportiu, lleure, cívic, etc. Consta de dos volums ben diferenciats: a la cara sud un pavelló de 500m2 i una alçada lliure sota estructura de 7,00 a 9,20m i una edificació lineal a la cara nord d’una planta i 35x8,8m.

 

El pavelló està resolt amb estructura metàl•lica i coberta a una aiguavessant de pannell sandwich fet in situ, tancament façanes nord i sud de pannell sandwich fet in situ i vidre protegit amb un porxo d’estructura metàl•lica com a suport d’una Glisina enfiladissa de fulla caduca i testers de blocs d’argila alleugerida i revestits  amb morter de calç i pintura al silicat potàsic, amb enfiladissa del tipus parra verge també de fulla caduca. El volum lineal és d’estructura metàl•lica i tancament de bloc d’argila alleugerida revestit exteriorment amb aïllament de suro natural fixat mecànicament i acabat amb morter de calç i pintat amb silicat potàsic.

 

S’aprofita l’efecte hivernacle, l’escalfament per color, la inèrcia tèrmica interior, les ventilacions creuades, les proteccions per ombreig, aprofitament del freàtic com a cisterna on emmagatzemar l’aigua de pluja i després es bombeja per al reg de l’arbrat.

bottom of page