AUDITORI FESTIVAL ART A L'HORTA. BUTSÈNIT
EMPLAÇAMENT :
Partida de Butsènit. 25315 Lleida
PROMOTOR :
AJUNTAMENT DE LLEIDA
PROMOCIÓ PÚBLICA
PROJECTE :
Puigdemasa Arquitectes SLPU
DATA PROJECTE : 2024
DIRECCIÓ : Josep Maria Puigdemasa Hospital
DATA EXECUCIÓ: 06 abril 2024
MUNTATGE: REGIDORIA ESCÈNICA I COORDINACIÓ TÉCNICA: Pelai Molins; SO I LLUM: Check Systems SL; INFRAESTRUCTURA ESCENARIS: Energy on Stage; ASSOCIACIÓ VEINAL: AV Butsènit FUSTERIA: Alberto López Garcia; MATERIAL DE PALETS I PALOTS: Garre y Micó SL; CADIRES: Lloguers Sarri; CARTELL LLUMINÓS: Rètols Esteve; PERSONAL AUXILIAR: Pennywise; CONSERGERIA I PERSONAL AUXILIAR: Troca per a la integració laboral empresa d’inserció SL; SERVEI DE BAR Codi 0
COL·LABORADORS :
ARQUITECTURA: Xavier Gómez Solsona (Dibuixant)
TIPOLOGIA : ESPAIS EFÍMERS
SUP. CONSTRUÏDA : 2653 m2
Desvetllar l’Art de l’Horta, a partir de redescobrir amb una nova mirada un espai de l’Horta i convertir-lo en auditori efímer, punt de trobada on fer brollar i compartir la sensibilitat.
La construcció dels 4 auditoris efímers pensats per aquest festival, parteixen de la idea de treballar amb els elements naturals existents en cadascun dels 4 espais del paisatge agrícola escollits i amb la modificació mínima d’aquests, no malbaratament de recursos, reutilització de materials, transport mínim d’aquests i generació mínima de residus.
En tots ells hi ha l’objectiu comú de poder viure i experimentar el canvi tan marcat a l’espai agrícola de l’Horta entre dia i nit i entre les diferents estacions de l’any.
Per l’auditori de primavera, s’aprofita l’espai buit generat al voltant de la font de l’ermita de Butsènit, amb els murs de contenció i els arbres existents plens de joves fulles verdes que fan de parets i coberta de l’espai.
En aquest cas es vol fer viure al públic assistent l’experiència d’entrar dins la terra al baixar per les escales des de la placeta de l’ermita, sentir el brollar de l’aigua de la font, descobrir el paisatge de les rengleres de presseguers i el bosc de ribera del riu, retallat pel pla de l’escenari i sentir-se envoltats pel sostre verd dels arbres.
En el cas de l’actuació de la nit, la llum completa l’escenografia de l’espai, amb la continuïtat de la llum del crepuscle nocturn, quan el dia va donant pas a la nit, i poc a poc la llum artificial es va fent present, prenent el seu esplendor així que avança l’actuació i l’espai natural es transforma amb el banyat dels murs i dels arbres amb pars led de color. De la mateixa manera, es passa del blau del cel al negre absolut de la nit.
Els elements, grades, taules, bancs, expositors pels productors de l’Horta, barra bar, etc., es fan a partir del concepte constructiu dels palots, agafat aquest com a mòdul universal i àmpliament conegut del mon agrari, elevant aquest al concepte d’Art.